Menu Close

Global Crypto & CBDC Adoption er et spørsmål om ‘When’ Not ‘if’ – PayPal CEO

  • Ifølge PayPal-sjef Dan Schulman vil CBDC og adopsjon av krypto øke betydelig på nær til middels sikt.
  • Neste år vil PayPal tillate at kunder betaler til noen av sine 28 millioner selgere som bruker kryptovaluta som finansieringskilde.
  • Schulman mener at COVID-19-pandemien har satt fart i skiftet fra kontanter mot krypto og digitale valutaer.

PayPal-sjef Dan Schulman har uttalt at han mener Central Bank Digital Currency (CBDC) og kryptokurrencyadopsjon ikke lenger bare er en mulighet, men nå en sikkerhet.

På CNBCs Squawk Box 23. november avslørte Schulman at PayPal fra neste år vil tillate at alle transaksjoner på plattformen finner sted ved hjelp av kryptovaluta som finansieringskilde. Dette sa han, vil “styrke kryptovalutaen betydelig”.

PayPal’s Giant Crypto Play

21. oktober rapporterte BeInCrypto at PayPal ville tillate brukere å kjøpe, selge og holde bitcoin (BTC), litecoin (LTC), eter (ETH) og bitcoin cash (BCH) ved hjelp av PayPal-lommebøker.

Kunngjøringen genererte mye spenning og kan ha ytterligere økt bitcoins fortsatte bull run på grunn av de potensielle nye markedene som ble åpnet for krypto-adopsjon. PayPal har mer enn 346 millioner globale kontoer og hadde en samlet transaksjonsverdi på 222 milliarder dollar bare i 2. kvartal i 2020.

Schulman forklarte at basert på samtaler med regulatorer og sentralbanker over hele verden, mener han at utstedelse av CBDC er satt til en breakout, og dette vil øke kryptoadopsjonen ved siden av den. I hans ord:

“Etter å ha snakket med regulatorer og sentralbanker over hele verden, ble det klart for meg at det ikke handler om, men når og hvordan vi vil begynne å se flere og flere sentralbanker utstede former for digitale valutaer, og jeg tror du ‘ Det vil skje mer og mer nytte med kryptokurver. ”

Crypto Adoption With a Caveat

Når vi snakket videre, avslørte Schulman at PayPal-brukere fra neste år vil kunne utføre transaksjoner med noen av plattformens 28 millioner selgere som bruker krypto som finansieringskilde. Transaksjoner vil imidlertid fortsatt bli utført i fiat-valutaer, med plattformen som tilbyr selgere fiat-ekvivalenten til brukernes kryptofond.

For å avklare hvordan dette ville fungere, sa han at PayPal vil bruke aktiv dynamisk konvertering av crypto-fiat-par for å sende sanntidsekvivalent fiatbeløp til forhandleren, og fjerne volatilitetsrisikoen vekk fra selgeren.  Hensikten med dette sa han er å gi brukerne et annet betalingsalternativ. Schulman mener COVID-19-pandemien har presset forbrukervanene lenger bort fra kontanter.

Som svar på et spørsmål om det hypotetiske scenariet med en reguleringsmessig bekjempelse av bitcoin som ble reist av Jamie Dimon, antydet Schulman at PayPal alltid vil prioritere forholdet til regulatorer først:

Jeg tror det er grunnleggende at vi jobber hånd i hånd med regulatorer. Vårt inntog i kryptorommet skjedde fordi vi jobbet hånd i hånd med New York Department of Financial Services … Jeg tror ikke du kan administrere eller flytte penger uten å jobbe hånd i hånd med regulatorer. “