Menu Close

Webbelangstelling voor Bitcoin verdubbelt die voor goud

Terwijl het debat voortduurt over welke van Bitcoin en goud de voorkeur verdient als opslagplaats van waarde, blijkt uit online gegevens dat de belangstelling voor het kopen van Bitcoin zeer snel toeneemt. Volgens de Canadese cryptobeurs CoinSmart is de belangstelling voor Bitcoin meer dan verdubbeld ten opzichte van goud.

Dit komt overeen met gegevens van Google Trends

Dit komt overeen met gegevens van Google Trends, waaruit duidelijk blijkt dat de belangstelling voor Bitcoin nog maar kort geleden was, aangezien goud al lange tijd de favoriete opslagplaats van waarde is. De piek in de rente vond pas plaats in januari 2021, samenvallend met de stijging van de Bitcoinprijs die deze naar de nieuwe all-time high van meer dan $41k bracht.

Bitcoin heeft de aandacht getrokken van investeerders van buiten de sector. De interesse wordt vooral gedreven door de stijgende waarde van Bitcoin, waardoor velen het zien als een hedge tegen inflatie. Dit is belangrijk geworden nu de Amerikaanse dollar, die vroeger de reservevaluta van de wereld was, blijft depreciëren als gevolg van inflatie.

Het wordt ook wel digitaal goud genoemd vanwege dit gebruik en krijgt de voorkeur vanwege een aantal factoren. Een van deze factoren is de mogelijkheid om het gemakkelijk over de grens mee te nemen, in tegenstelling tot goud, dat veel ruimte vergt om te dragen en te vervoeren. Bitcoin slaat ook niet alleen waarde op, maar verhoogt ook de waarde.

In 2020 steeg de waarde van Bitcoin met meer dan 300%

De goudprijs daarentegen sloot het jaar af met een verandering van -0,03. Hoewel analisten voorspelden dat de prijs in januari 2021 weer zal stijgen, ligt de prestatie tot nu toe dit jaar nog steeds ver onder die van Bitcoin.

Het zou op basis van deze prestatie kunnen zijn dat de strategen van JPMorgan stelden dat goud nog jaren zal lijden onder de aanhoudende groei van Bitcoin. De bank verklaarde dat de adoptie van de cryptocurrency door beleggers nog maar net op gang is gekomen, ook al is er voor miljarden USD aan bedrijfsgeld geïnvesteerd in het digitale activum. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat millennials de voorkeur geven aan Bitcoin als belegging boven goud, dus de trend kan zich in de toekomst inderdaad voortzetten naarmate meer mensen erin beleggen en veel minder beleggers goud aanhouden.